2014. február 2., vasárnap

Piadina

Olaszország ihlette Piadinát, vagyis lepénykenyeret készítettünk vacsorára. Evi a tésztát készítette, sütötte én a töltelékért voltam felelős. Tonhalast szerettem volna, de lapult egy kis csirkemell a hűtőben, így almás csirkés lett. De bármivel lehet tölteni! 


Hozzávalók a tésztához:
  • 250 g liszt (esetünkben 100 g teljes őrlésű tönköly és 150 g sima)
  • 125 ml víz
  • 1 kávéskanál só
Töltelékhez:
  • 250 g apró kockára vágott sózott, borsozott csirkemell-olajon kisütve
  • 1 alma-hámoztuk, reszeltük
  • 100-150 g reszelt sajt
  • 1 fej aprított hagyma-pirosra megsütve

A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk, 2 részre osztjuk és kb: 18-20 centis körré nyújtjuk.


A kinyújtott tésztát felforrósított teflon serpenyőben zsiradék nélkül minkét oldalukon megsütjük. Percek alatt kész, figyeljük!



Elég vékonyka lesz a tészta, de szépen fel lehet vágni, a tölteléket belerakosgatni, azon melegében megenni!



Olaszországban kontaktgrillben össze szokták sütni.



Friss zöldségekkel gyors vacsora!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin