2012. október 1., hétfő

Húsos táska

Anyukám receptje! A gyerekek kedvence!



Hozzávalók 1 gáztepsihez, 8 db-hoz:
  • 1 csomag vajas leveles tészta (lehet mirelit, vagy friss, én Friss Tante leveles tésztát használtam, 270 grammosat)
  • 250 g csirkemellfilé
  • 8 szelet angolszalonna
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tojássárgája

Ez most itt dupla adag a hozzávalókból, mert 2 tepsivel sütöttem!

A csirkemellet apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A tejfölbe belekeverjük az aprított petrezselymet és 1 kávéskanál sót.
A kinyújtott tésztából 8 egyforma négyzetet vágunk, ráfektetjük az angolszalonnát, mindegyikre egy kis kupac (kb. 1 evőkanál) csirkemellet halmozunk. 



Kis mélyedést csinálunk a közepébe, ebbe 1 bő teáskanál tejfölt teszünk. 



A tojással körbekenjük a tészta széleit, behajtogatjuk mint a túrós batyut és jól lenyomkodjuk, hogy sülés közben ne annyira nyíljanak szét!



Sütőpapírral bélelt, vagy olajjal vékonyan kikent tepsire tesszük a batyukat.



A maradék tojássárgához egy kis tejfölt keverünk, a batyukat ezzel lekenjük, előmelegített sütőben légkeveréssel 180°C fokon 35 percig sütjük. (Ez az én sütőmre vonatkozik, mindenki figyelje sülés közben a batyukat, át kell sülnie!)
Bízzatok a receptben, a nyers csirke át fog sülni ennyi idő alatt, ebben a vékony tésztában!!!!

3 megjegyzés:

  1. Névtelen11:57

    Nagyon finom!
    Egyszerűen nagyszerű!
    Köszönöm.
    Nóri :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te kis Konyhatündér! Ügyi vagy!

      Törlés
  2. Névtelen20:55

    A konyhatündér Te vagy! :)
    Mindig várom az új bejegyzéseket! A régieket pedig lelkesen mazsolázgatom.
    Nagyon jól csinálod!
    Nóri

    VálaszTörlés

LinkWithin